Schimb bobine

 

O bobină de inducţie deteriorată include aprinderea martorului specific check engine, dar şi rateuri ale motorului, ralanti dur şi reducerea puterii maşinii. În funcţie de cât de deteriorată este bobina există şi posibilitatea ca maşina să nu pornească.

În service-ul nostru te aşteptăm cu servicii de schimb bobine, astfel încât să poţi conduce mereu în condiţii de siguranţă şi confort absolut. Bobinele de inducţie sunt foarte importante în managementul electronic al motorului şi fac parte din sistemul de pornire. Bobina converteşte 12V de la baterie în mii de volţi care sunt necesari pentru a aprinde bujiile şi pentru a aprinde amestecul de combustibil şi aer.

Anumite sisteme de pornire utilizează doar bobina de inducţie pentru a genera scântei pentru cilindrii, însă modelele noi au o bobină aferentă fiecărui cilindru. Pentru că bobina de inducţie este responsabilă de scântei toate defecţiunile sale poate genera probleme care să afecteze performanţa motorului. Bobină defectă are unele semne care alertează şoferul cu privire la o anumită problemă.

Unul dintre cele mai des întâlnite semne care sunt asociate cu o bobină defectă face referire la performanţă pe care motorul o are. Un alt semn care indică probleme este faptul că se aprinde martorul Check Engine. De asemenea, o bobină de inducţie defectă poate face că motorul să nu mai pornească. În cazul maşinilor care au doar o singură bobina de inducţie ca sursă de scânteie pentru toţi cilindrii, bobină defectă va afecta şi bună funcţionare a motorului. În cazul în care bobina nu mai funcţionează, nu mai apar scântei în motor ceea ce generează eşecul la pornire.

Problemele cu bobina de inducţie sunt foarte uşor de detectat pentru că aceasta generează semne care pot fi observate simplu şi rapid. Atunci când suspectezi că ai o problemă cu bobina de inducţie, te aşteptăm în service, unde un mecanic calificat va verifica bobina şi o va înlocui.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.