Revizie auto

Revizie motor auto.

Un motor auto este o mașinărie complexă care necesită întreținere regulată pentru a funcționa la parametrii optimi. O revizie motor auto completă este esențială pentru a preveni defectarea motorului și apariția costurilor suplimentare.

La Service Auto Vitan, efectuam servicii de revizie auto pentru toate mărcile de mașini. Echipa noastră de mecanici profesioniști are experiență în lucrul cu o gamă largă de modele și mărci, inclusiv:

In ce constă o revizie motor auto completă?

O revizie motor auto completă include o serie de operațiuni, care pot varia în funcție de tipul și vârsta vehiculului. În general, o revizie completă include următoarele:

 • Schimbarea uleiului de motor și a filtrului de ulei

Uleiul de motor este esențial pentru lubrifierea și răcirea motorului. Filtrul de ulei reține impuritățile din ulei, care pot deteriora motorul.

 • Schimbarea filtrului de aer

Filtrul de aer este responsabil pentru filtrarea aerului care intră în motor. Aerul curat este esențial pentru arderea eficientă a combustibilului.

 • Schimbarea filtrului de combustibil

Filtrul de combustibil reține impuritățile din combustibil, care pot deteriora motorul.

 • Schimbarea filtrului de polen

Filtrul de polen reține polenul și alte particule din aerul care intră în habitaclu.

 • Igienizarea habitaclului

Igienizarea habitaclului ajută la eliminarea bacteriilor și a alergenilor.

De ce este importantă o revizie motor auto completă?

O revizie motor auto completă ajută la prevenirea următoarelor probleme:

 • Pierderea puterii
 • Consumul crescut de combustibil
 • Fumul negru la evacuare
 • Vibrații
 • Probleme de pornire
 • Deteriorarea motorului

De ce să alegi un service auto profesionist pentru revizia motorului?

Revizia motorului este o operațiune complexă care necesită experiență și echipamente profesionale. Un service auto profesionist are personal calificat și echipamente de ultimă generație, care îi permit să efectueze revizia motorului în mod corect și eficient.

Ce oferim la service-ul nostru?

La service-ul nostru, oferim revizii motor auto complete, efectuate de mecanici profesioniști, folosind echipamente de ultimă generație. Oferim, de asemenea, o gamă largă de piese auto de calitate, la prețuri competitive.

Cum să programezi o revizie motor auto?

Pentru a programa o revizie motor auto, ne poți contacta telefonic sau prin e-mail. Ne vom bucura să te ajutăm să îți menții vehiculul în stare bună de funcționare.

Detalii suplimentare

Schimbarea uleiului de motor

Uleiul de motor trebuie schimbat la intervale regulate, specificate de producătorul vehiculului sau maxim 10.000km. Uleiul vechi se poate contamina cu impurități, care pot deteriora motorul.

Schimbarea filtrului de ulei

Filtrul de ulei trebuie schimbat la fiecare schimbare de ulei. Filtrul de ulei reține impuritățile din ulei, care pot deteriora motorul.

Schimbarea filtrului de aer

Filtrul de aer trebuie schimbat la intervale regulate, specificate de producătorul vehiculului sau maxim 10.000km. Filtrul de aer contaminat poate reduce performanța motorului și poate crește consumul de combustibil.

Schimbarea filtrului de combustibil

Filtrul de combustibil trebuie schimbat la intervale regulate, specificate de producătorul vehiculului sau maxim 10.000km. Filtrul de combustibil contaminat poate reduce performanța motorului și poate crește consumul de combustibil.

Schimbarea filtrului de polen

Filtrul de polen trebuie schimbat la intervale regulate, specificate de producătorul vehiculului sau maxim 10.000km. Filtrul de polen contaminat poate provoca probleme respiratorii și poate reduce vizibilitatea.

Igienizarea habitaclului

Igienizarea habitaclului trebuie efectuată la intervale regulate, pentru a elimina bacteriile și alergenii. Igienizarea habitaclului poate ajuta la prevenirea bolilor respiratorii și la îmbunătățirea calității aerului din interiorul vehiculului.

De ce este esențială o întreținere și o revizie auto regulată, indiferent de tipul de autovehicul?

Întreținerea regulată este esențială pentru siguranța operațională și rutieră a unui vehicul. În cele ce urmează îți vor fi explicate avantajele și dezavantajele intervalelor de întreținere fixe și flexibile și modul în care funcționează serviciul de revizie.

Service Auto Vitan ofera servicii de Revizie Auto pentru o gama larga de autoturisme: Ford, Opel, Dacia, Renault, BMW, Audi, Vw, Mercedes, Peugeot, Skoda, Seat, Citroen, Toyota, Volvo. Daca ai un autoturism, te asteptam pentru a efectua o Revizie Auto.

Poate cel mai important lucru pentru buna functionare a masinii tale este o Revizie Auto! Aceasta trebuie facuta regulat, la intervale de timp chiar mai mici decat cele specificate de producator si in service-uri specializate.

In functie de vechimea masinii, o Revizie Auto presupune mai multe operatiuni:

 • schimburi filtre (filtru de aer, schimb filtru de ulei, filtru de benzina/fitru de motorina, filtru de polen, schimb filtre particule)
 • schimburi ulei (schimb ulei motor, schimb ulei cutie de viteze, schimb ulei servodirectie, schimb ulei diferențialschimb ulei cutie de viteze automata)
 • verificare/schimb lichid de frana
 • verificare/schimb lichid de racire (antigel)
 • verificare/schimbare placute de frana si/sau saboti
 • curatarea instalatiei de aer conditionat ( odata la 1 an )
 • verificarea exterioara a motorului (scurgeri/urme de ulei sau alte lichide, etc.)
 • verificarea starii articulatiilor din zona rotilor, ungerea suruburilor importante (mai ales inaintea sezonului rece)
 • verificarea si repararea elementelor de directie (daca masina prezinta probleme de directie)
 • verificarea capacitatii de franare (daca masina are dificultati in franare)
 • schimbarea curelei de distributie si a rolei intinzatoare (in functie de perioada recomandata de producator)
 • schimbarea curelei de accesorii (in functie de perioada recomandata de producator)
 • schimbare bujii

Desi in general producatorii de autovehicule nu specifica schimbarea anumitor lichide/uleiuri, cum ar fi uleiul de servodirectie sau cel al cutiei de viteze, pentru o mai buna functionare a masinii tale pe termen lung sunt chiar obligatorii aceste operatiuni. Practic orice piesa in miscare are nevoie de ungere, iar proprietatile uleiului respectiv se deterioreaza in timp si pe masura ce masina este utilizata. De aceea este imposibil ca un ulei ca cel al cutiei de viteze spre exemplu sa nu aiba de suferit dupa aproximativ 50.000 de km.

Intotdeauna schimba uleiul cutiei de viteze si al servodirectiei la cca. 50.000 km chiar daca producatorul nu specifica! Pentru acest lucru trebuie sa efectuati mai intai o Revizie Auto.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.