Schimb Antigel

 

Antigelul este lichidul de răcire al maşinii şi trebuie să fie schimbat la timp pentru a evita problemele. Te aşteptăm în service pentru schimbarea periodică a antigelului, astfel încât maşina ta să rămână în siguranţă.

Sunt persoane care consideră în mod greşit că antigelul este necesar doar iarna. Antigelul este necesar în toate anotimpurile pentru că are rolul de a proteja motorul şi radiatorul de rugină. De asemenea, creşte temperatura de fierbere pe care o are lichidul care răceşte motorul.

În momentul în care este ales antigelul trebuie să determini cu ajutorul manualului maşinii care antigel este recomandat pentru maşina ta pentru ca fiecărui tip îi corespunde o culoare. De asemenea, poţi merge în service pentru a afla toate aceste informaţii, pentru că specialiştii din service-ul nostru ştiu şi au toate resursele necesare pentru a afla ce antigel ţi se potriveşte.

Antigelul trebuie să fie complet înlocuit o dată la 2 sau la 3 ani. Antigelul îşi va pierde proprietăţile în timp şi circuitul de apă la motorului poate să îngheţe. Cea mai gravă pare este că în momentul în care îngheaţă îşi va mari volumul ceea ce va duce la spargerea blocului motor.

Pe lângă faptul ca este cel care împiedică îngheţarea lichidului de răcire, antigelul împiedică şi coroziunile, depunerile şi are efect antispumare. Metalele cu care lichidul de răcire ajunge în contact nu ruginesc, nu au depozite de calcar şi nici de altă natură care să diminueze schimbul termic şi sistemul este mai eficient. Este recomandat să verifici periodic nivelul lichidului de răcire. Acesta trebuie să fie între MIN şi MAX atunci când motorul este rece. În cazul în care lichidul este sub limita minimă există riscul că circuitul de apă să îngheţe.

Te aşteptăm în service pentru înlocuirea antigelului ori de câte ori este nevoie astfel încât motorul să funcţioneze în parametrii optimi şi să fie bine protejat de depuneri sau rugină.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.