Schimb articulatie planetara

 

Planetară este o pisa foarte importantă, inclusă în sistemul de transmisie, al cărui rol este acela de a duce energia cinetică a motorului către roată. Planetară este un ax cardanic cu două articulaţii la capete care sunt denumite capete de planetară. Axul reprezintă o bucată solidă de oţel care se cuplează la cele două capete şi care au o mişcare de doar câteva grade pentru a determina mişcarea roţilor la denivelări şi mişcarea în momentul în care este rotit volanul.

În general, atunci când circuli normal, planetarele maşinilor care au tracţiune pe spate nu se strică, însă cele care au tracţiune pe faţă şi care virează şi pun o forţa suplimentară pe articulaţie vor ceda în final. Atunci când articulaţia planetarei cedează se aud trosnete puternice de fier pe fier.

Articulaţia care se află între capul de planetară şi axul central se uzează în timp şi poate ceda. Lucrul acesta se întâmplă în general când este ciupit sau rupt burduful şi acesta pierde vaselină sau intră praf şi mizerie în el. Se recomandă schimbarea articulaţiei astfel încât mişcarea de rotaţie să fie transmisă corect roţilor. Articulaţiile sunt cele care permit rotaţia chiar şi atunci când există întreruperi în aliniere. Articulaţiile au rolul de a face ca partea dintre roată, unde se află fuzeta să se mişte în jos şi în sus la denivelări.

Unul dintre cele mai mari riscuri generate de o articulaţie defectă este ruperea planetarei care poate duce la accidente grave.

Pentru schimbarea articulaţiei de planetară te aşteptăm în service, unde echipa noastră cu experienţă are toată aparatura necesară pentru a o înlocui rapid. Îţi recomandăm să nu laşi planetarele stricate foarte mult timp pentru că poţi deteriora şi alte componente ale maşinii şi în plus există riscul unor accidente grave, ce pot surveni din cauza că maşina nu mai aderă la drum în mod corespunzător.Galerie 1

Galerie 2