Schimb baie ulei cutie viteze

 

Cutia de viteze reprezintă un ansamblu de roţi dinţate care sunt introduse într-o baie de ulei ce asigură reducerea frecării în momentul utilizării. Această componentă este foarte importantă în sistemul de transmisie şi are rolul de a trimite puterea din motor către roţi schimbând rapoartele de transmisie.

Atunci când baia de ulei a cutiei de transmisie se sparge sau se fisurează, uleiul de transmisie se pierde, caz în care pot apărea numeroase defecţiuni. Echipa noastră de specialişti cu experienţă asigură servicii de înlocuire a băii de ulei, la cele mai înalte standarde.

Cutia de viteze se strică foarte rar dintr-o dată şi de cele mai multe ori transmite o serie de simptome importante. Atunci când nu mai ai ulei în baia de ulei vitezele se schimbă cu întârziere sau foarte greu. De asemenea, schimbarea vitezelor nu are loc lin şi se simt şocuri sau smucituri în momentul în care sunt schimbate. Vei auzi un zgomot atunci când mergi sau când schimbi vitezele şi poţi chiar să simţi un miros de ars după funcţionare. În plus, vei descoperi că uleiul de transmisie are culoarea şi vâscozitatea modificate.

De foarte multe ori, şoferii nu sunt atenţi la aceste simptome şi conduc un vehicul care nu funcţionează corespunzător. Utilizarea maşinii cu defecţiuni în cutia de viteze generează probleme mai mari care nu pot să fie rezolvate uşor. Din acest motiv este foarte important ca o baie de ulei deteriorată şi care generează pierderi de ulei să fie înlocuită cu una perfect funcţională în cel mai scurt timp. Odată ce apar simptomele anterior menţionate este foarte important să se ia măsuri imediat. Cutia de viteze nu va funcţiona mult fără ulei fără ca piesele să se strice iar costurile ulterioare după ce se strică toate angrenajele sau cele mai importante dintre ele sunt foarte mari.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.