Schimb bara stabilizatoare

 

Bara stabilizatoare este o parte foarte importantă a maşinii pentru că fără ea controlul maşinii este foarte dificil. Atunci când te confrunţi cu situaţii nefavorabile în timpul condusului, bara stabilizatoare are rolul de a stabiliza vehiculul. Fără această bară, maşina ar putea pierde rapid controlul şi de aceea este necesar ca bara să fie în stare bună.

Barele stabilizatoare pot fi fabricate din oţel sau din fier astfel încât a nu se rupă cu uşurinţă, însă va trebui să ţii cont de faptul că există şi o suspensie frontală, care atunci când motorul este amplasat în faţă este supusă unui stres major, deci bara se poate uza în timp. În momentul în care bara stabilizatoare se uzează acest lucru se poate vedea şi cu efect asupra suspensiei. De asemenea, comportamentul maşinii poate determina probleme în control şi stabilitate şi de aceea este recomandat să recunoşti din timp simptomele barelor stabilizatoare defecte.

Când bara stabilizatoare este defectă poate apărea un scârţâit în mers. Bucşele sunt o cauza majoră a cedării barei şi în momentul în care se strica ele produc zgomote specifice. Dacă avaria este mai gravă, aceste zgomote pot fi auzite şi pe drum drept.

Jocul în volan este un alt simptom care ar trebui să îţi trimită semnale. În momentul în care legăturile barei stabilizatoare au joc sau sunt libere anvelopele îşi vor pierde manevrabilitatea şi aderenţa iar maşina poate scăpa de sub control foarte uşor.

O bară stabilizatoare defecta poate reduce tracţiunea roţilor şi stabilitatea şi vei simţi în mers că maşina este greu de controlat şi pare că se descompune. Bara stabilizatoare elimină tendinţa de ruliu a maşinii, ceea ce face ca vehiculul să se clatine mult.

Atunci când ai aceste simptome, te aşteptăm în service cu cele mai bune servicii şi cu o echipă de profesionişti pentru a schimba bara stabilizatoare şi toate componentele care îţi fac probleme.Galerie 1

Galerie 2