Schimb bucse

 

Sarcina principală pe care o au bucşele este aceea de a diminua zgomotul suspensiei în timpul mişcării şi de a monta stabilizatorul pe caroserie. În general bucşele sunt făcute din două materiale: poliuretan şi cauciuc. Piesele sunt elastice şi foarte rezistente, însă în timp se pot deteriora. În momentul în care bucşele nu mai funcţionează corespunzător apar anumite sunete în timpul mişcării sau în viraje strânse. Fenomenul este asociat cu pierderea elasticităţii în urma căreia bucşa devine foarte rigidă.

Primul şi cel mai important simptom care indică schimbarea bucşelor sunt sunetele uşoare în suspensii şi amortizoare care se aud în gropi sau în viraje strânse. Dacă nu sunt luate măsuri la timp, este posibil ca sunetele să se intensifice şi chiar să apară joc al volanului. De asemenea, este foarte posibil să pierzi controlul volanului nu doar în viraje ci şi în cazul unei frânări bruşte. Constructorii de maşini recomandă schimbarea bucşelor la 30-40 mii de kilometri, însă este necesar să fie schimbate ori de câte ori este necesar şi deteriorarea lor depinde în general de drumul pe care călătoreşti şi de încărcările pe care le suportă maşina.

Bucşele din cauciuc îşi pot pierde elasticitatea în timp, chiar dacă nu par deteriorate. Fiecare şofer îşi poate înlocui bucşele ori de câte ori este necesar, iar în service-ul nostru lucrează o echipă de specialişti care se pot ocupa de această operaţiune. Schimbarea bucşelor la timp determină conservarea barii anti-roll de uzură prematură. Conducerea pe drumuri accidentate sau cu o încărcătură mare poate pune presiune pe bucşe, motiv pentru care este foarte important ca ele să funcţioneze corespunzător şi să fie înlocuite la timp. Schimbarea la timp a bucşelor determină confort şi siguranţă, două aspecte extrem de importante pentru conducerea în siguranţă şi pentru evitarea accidentelor care se pot solda cu pierderi materiale grave.



Galerie 1

Galerie 2