Schimb cap bara stanga/dreapta

 

Puntea din faţă a maşinii are rolul de suspensie şi de direcţie şi este un ansamblu complex de conexiuni mecanice, care lucrează împreună pentru a îţi oferi confort şi siguranţă atunci când te afli la volan. Capul de bară este o piesă principală care va conecta suspensia la direcţia maşinii. În cazul în care capul de bară se defectează vei descoperi consecinţe extrem de neplăcute.

Capetele de bară au o garanţie de funcţionare de 100.000 km. Cu toate acestea, durata lor de viaţă este determinată de drum, de condiţiile meteo predominante şi de modul de a conduce. Ruperea capului de bară poate fi generată de şocuri sau de îmbătrânirea materialului.

Atunci când nu schimbi capetele de bară la timp pot apărea probleme majore. În cazul în care capul de bară este complet distrus vei pierde controlul pe roata respectivă ceeace va genera accidente în cel mai rău caz iar în cel mai bun caz va duce la distrugerea altor părţi ale maşinii. Atunci când capul de bară se rupe se poate îndoi fuzeta, bieleta antiruliu şi braţul sau braţele suspensiei. Totul depinde de viteză la care vei rămâne fără direcţie pe respectiva roată. Prin urmare, atunci când ştii că trebuie să schimbi capete de bară stânga dreaptă te aşteptăm în service. Este recomandat să nu amâni o vizită la service pentru că vei avea numeroase surprize neplăcute după.

Unul dintre semnele faptului că ai un cap de bară stricat este faptul că pneurile se uzează neuniform. Pneul din locul în care capul de bară este defect se uzează pe interior sau pe exterior mai tare. Dacă este doar una dintre părţi uzată neuniform înseamnă că un cap de bară este defect. De asemenea, volanul îşi va schimba comportamentul şi vei avea mereu impresia că nu mai este sensibil şi că are joc.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.