Schimb caseta directie

 

Una dintre cele mai periculoase situaţii cu care te poţi confrunta în timpul deplasării cu maşina este o defecţiune în sistemul de direcţie. Există anumite semne care îţi indică faptul că ai o problemă în sistemul de direcţie şi mai exact în caseta de direcţie astfel încât să poţi apela la un service pentru remedierea problemei urgent.

Primele semne care îţi spun că ar trebui să mergi pentru schimb caseta de direcţie în service este faptul că direcţia funcţionează tot mai greu şi sub maşină apar nişte pete de ulei. În cazul în care simţi în viraje sau când sunt bracate roţile la maximum unele smucituri, este clar că pot să fie probleme în caseta de direcţie.

Caseta de direcţie poate să se strice din cauza gropilor, din cauza drumurilor proaste sau din cauza numeroaselor denivelări pe care le iei cu viteză. Caseta de direcţie trebuie schimbată ori de câte ori este nevoie pentru a te asigura că eşti în siguranţă.

Având în vedere faptul că cele mai multe cutii de viteză utilizează puterea hidraulică pentru manevrarea optimă a volanului, atunci când volanul devine tot mai greu de mişcat acest lucru este generat de faptul că echipamentul necesar reţine căldura sau pierde presiune. Indiferent de situaţie, este necesar ca maşina să fie verificată de un specialist înainte ca lucrurile să se agraveze.

Volanul greu de mişcat este asociat de obicei cu scăderea nivelului de ulei din casetă. În momentul în care lichidul servo se pierde este important să fie determinate garniturile sparte sau alte probleme mecanice. Atunci când mergi la timp la service pentru verificări, poţi scăpa mai ieftin prin recondiţionarea cutiei de viteze, însă în cazul aştepţi prea mult şi cutia este grav avariată, va trebui să o înlocuieşti cu una nouă, la un preţ cu mult mai mare decât prevenţia.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.