Schimb catalizator

 

Catalizatorul este  o componentă a maşinii amplasată în sistemul de evacuare şi are rolul de a transforma gazele poluante pe care maşina le produce. Catalizatorul se ocupă de gaze astfel încât să determine emisii mai puţin poluante. De foarte multe ori este dificil să îţi dai seama că maşina ta nu funcţionează corect din cauza catalizatorului.

Atunci când catalizatorul este defect poţi avea accelerare încetinită sau ca maşina pierde energie în timp ce conduci pe drumuri abrupte. Asta înseamnă că filtrele şi bujiile sunt în stare bună dar problema vine de la catalizator. Atunci când maşina consumă mai mult carburant este posibil ca de vină să fie catalizatorul şi acest lucru are loc pentru că nu se mai realizează corect arderea combustibilului. Acest lucru va determina cheltuieli mai mari în ceea ce priveşte consumul.

De asemenea, dacă nu mai funcţionează corect catalizatorul este posibil ca în maşină să apară un miros de sulf. Dacă ai un catalizator înfundat, accesul aerului pe evacuare va fi restricţionat, caz în care motorul va folosi un amestec mult mai bogat de combustibil şi aer.

Problemele la pornire sunt un alt semn al faptului că ai un catalizator defecte, deoarece motorul va primi o cantitate prea mare de combustibil pe care nu îl va putea arde. Acest lucru face ca respectivul combustibil să aprindă gazele de eşapament ceea ce va genera probleme la pornire.

Dacă ai un catalizator defect, atunci va fi obturat şi fluxul de oxigen către motor ceea ce înseamnă că motorul va avea nevoie de mai mult aer pentru a porni. O cantitate prea mică e oxigen determină supraîncălzire din cauza gazelor nearse, ceea ce duce la rateuri ale motorului.

Atunci când catalizatorul este defect, te aşteptăm în service pentru schimbare catalizator astfel încât maşina ta să funcţioneze din nou în parametri optimi.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.