Schimb Kit Distributie

Schimbarea kitului de distribuție: O investiție esențială pentru siguranța și fiabilitatea vehiculului dumneavoastră

Menținerea optimă a vehiculului dumneavoastră implică mai mult decât simpla schimbare a uleiului și verificarea presiunii pneurilor. O componentă crucială care necesită o atenție deosebită este kitul de distribuție. Neglijarea sa poate duce la consecințe grave, atât din punct de vedere financiar, cât și al siguranței.

Ce este kitul de distribuție și de ce este important?

Kitul de distribuție este un ansamblu de piese responsabile de sincronizarea precisă a rotației arborelui cotit cu cea a arborelui cu came. Această sincronizare este esențială pentru buna funcționare a motorului, asigurând deschiderea și închiderea supapelor la momentul optim pentru admisia aerului și evacuarea gazelor arse.

Când trebuie schimbat kitul de distribuție?

Intervalul de înlocuire a kitului de distribuție variază în funcție de marca, modelul și tipul de motor al vehiculului dumneavoastră. Consultați manualul de utilizare pentru instrucțiuni specifice. Recomandarea generală este de a efectua schimbarea la 60.000 km sau la 5 ani, oricare dintre ele survine mai întâi.

De ce este esențială schimbarea preventivă a kitului de distribuție?

 • Previne defecțiuni majore ale motorului: Ruptura curelei sau a lanțului de distribuție poate provoca avarii grave motorului, incluzând îndoirea supapelor, deteriorarea chiuloașei sau chiar distrugerea completă a motorului. Costurile de reparație în astfel de cazuri pot fi exorbitante.
 • Îmbunătățește performanța motorului: Un kit de distribuție nou asigură o funcționare mai lină și mai silențioasă a motorului, optimizând consumul de combustibil și reducând emisiile poluante.
 • Crește siguranța în trafic: Defecțiunea kitului de distribuție în timpul conducerii poate duce la pierderea controlului vehiculului, punând în pericol șoferul, pasagerii și ceilalți participanți la trafic.

Semne care indică necesitatea schimbării kitului de distribuție:

 • Zgomote neobișnuite din zona motorului
 • Scăderea puterii motorului
 • Creșterea consumului de combustibil
 • Dificultăți la pornire
 • Funcționare neregulată a motorului

Nu ignorați aceste semne! Amânarea schimbării kitului de distribuție poate avea consecințe grave.

Apelați la specialiștii noștri pentru o diagnoză și înlocuire profesională a kitului de distribuție!

Beneficiile alegerii service-ului nostru:

 • Mecanici auto cu experiență vastă și certificări recunoscute
 • Utilizarea de piese de schimb de calitate superioară
 • Echipamente moderne pentru o diagnoză precisă și o reparație eficientă
 • Prețuri competitive și garanție pentru manoperă
 • Respectarea termenelor stabilite

Investește în siguranța și fiabilitatea vehiculului tău! Alege SERVICE AUTO VITAN pentru schimbarea kitului de distribuție pe lant sau curea!Galerie 1

 

 

 

 

 

 

Ignori distribuția? Te joci cu focul!

Motorul mașinii tale nu e o jucărie. E o piesă complexă, o inimă mecanică care pulsează cu precizie pentru a te duce oriunde vrei. Dar ca orice inimă, are nevoie de grijă. Iar una dintre cele mai importante griji este schimbarea distribuției la timp.

Nu e o glumă, nu e o recomandare, e o OBLIGAȚIE. Ignorarea ei e ca și cum ai pune un cartuș cu un glonț în țeava unui revolver și ai trage la nimereală. Poate nu se va întâmpla nimic... dar riscul e uriaș.

Ce se poate întâmpla dacă nu schimbi distribuția la timp?

 • Ruperea curelei sau lantului de distribuție. Imaginează-ți un dezastru în interiorul motorului. Pistoane care lovesc supape, supape care se îndoaie, bucăți de metal care se rup și zburda prin tot motorul. Adio motor, adio economii!
 • Deteriorarea altor componente. O curea de distribuție ruptă poate afecta pompa de apă, arborele cotit, chiulasa... Daunele se pot multiplica rapid, ca un virus, transformând o reparație simplă într-un coșmar scump.
 • Pericol pe șosea. O curea de distribuție ruptă în timp ce conduci poate duce la pierderea controlului mașinii. Imaginează-ți că te afli pe o autostradă aglomerată, la viteză mare, și dintr-o dată motorul se blochează. E o situație care te poate pune în pericol pe tine și pe cei din jur!

Nu te lăsa purtat de iluzii. Nu te amăgi cu ideea că "mașina mea e specială", "nu am avut nicio problemă până acum", "mai merge o vreme". Distribuția nu e o chestiune de noroc, e o chestiune de responsabilitate.

Respectă intervalul recomandat de producător pentru schimbarea distribuției. Nu te zgârci la costuri, alege un service serios și piese de calitate. Gândește-te la asta ca la o investiție în siguranța ta, în siguranța celor dragi și în longevitatea mașinii tale.

Nu te juca cu focul! Schimbă distribuția la timp!

BMW

Opel

Galerie 2