Schimb Kit Distributie

Schimbarea kitului de distribuție este una dintre cele mai costisitoare operațiuni de întreține de rutină. Kitul de distribuție trebuie să fie schimbat în conformitate cu indicațiile din manualul de utilizare al mașinilor și intervalului de schimb va varia de la o marcă la alta și chiar de la un motor la alt.

Cele mai întâlnite intervale de schimb pentru distribuție cu cura de cauciuc este de 60.000 km sau de cinci ani însă aceasta nu este o regulă. În cazul în care materialul din care cureaua este făcută nu este de bun, pot să apară și să crăpături în timp și schimbul trebuie să fie făcut mult mai devreme.

Distribuția trebuie să fie schimbată din cauza trecerii timpului sau din cauza că ansamblul de componente care alcătuiesc kitul de distribuție se strică. De la un producător la altul, timpul care este estimat că fiind optim în cazul schimbărilor de distribuție poate să fie diferit.

Este recomandat să se facă diagnosticarea mecanismului de distribuție în mod periodic pentru a putea fi evitate problemele. În cazul evaluării randamentului mecanismului de distribuție vor fi analizate starea lanțului, stau rolurile de întindere, dimensiunile camerelor, formele și pinioanele, jocul existent între supapă și colbutori dar și zgomotele care sunt emise de către mecanismul de distribuție.

În cazul în care kitul de distribuție se strică în mers, pot apărea accidente grave. Ruperea curelei ori al lantului de distribuție poate genera deteriorarea completă a motorului, caz în care costurile pot fi foarte mari. De asemenea, există riscul de a pierde controlul volanului la viteze mari, caz în care situația se poate termina atât cu pierderi materiale cât și cu pierderi umane.

Nu toate autovehiculele au același tip de distribuție . Exista masini cu  distributie pe curea si masini cu distributie pe lant, acestea din urma fiind mult mai durabile in timp. Pe langa distributia propriuzisa, mai exista si o serie de curele de transmisie si accesorii care trebuie inlocuite in acelasi timp.

Kit-ul de distributie se schimba preventiv, pentru a evita distrugerea partiala sau totala a motorului in cazul in care cureaua (sau lantul) se va rupe din cauza uzurii. Cu toate acestea, inlocuirea nu garanteaza ca nu vor mai putea aparea probleme mai repede decat este prevazut. Se mai zice ca o distributie schimbata “nu mai tine” la fel de mult ca cea originala.

Daca distributia nu este inlocuita la timp, uzura curelei sau chiar si a lantului va duce inevitabil la ruperea dintilor sau chiar ruperea curelei, mai devreme sau mai tarziu. In urma ruperii, supapele care raman deschise vor fi lovite violente de pistoanele aflate inca in miscare, din cauza faptului ca nu mai are cine sa le sincronizeze. In functie de noroc, te poti alege fie doar cu doua-trei supape indoite, fie cu distrugerea chiuloasei, fisurarea blocului motor, spargerea pistoanelor, ruperea bielelor sau afectarea vilbrochenului. In unele cazuri ar fi mai ieftin sa schimbi motorul cu totul (sau chiar masina) decat sa il repari!

Evita astfel de probleme si vin la noi pentru schimbul kit-ului de distributie !Galerie 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 -Schimbare distributie;

-reglare tacheti

 

Galerie 2