Schimb filtru ulei cutie viteze

 

Filtrul cutiei de viteze este cel care nu lăsa ca murdăria sau particulele străine să intre în combustibil. În caz contrar, durata de funcţionare a cutiei scade. În plus, dacă filtrul va fi înfundat, acesta este şi motivul pentru care consumabilul permite trecerea lichidului de transmisie bine. Din cauza unui filtru stricat există riscul ca sistemul să experimenteze sarcini foarte mari şi faptul acesta afectează negativ componentele cutiei.

În cazul versiunilor vechi de transmisie filtrele sunt foarte uşor de înlocuit. Consumabilul se va demonta de la locul sau şi va fi instalat un nou filtru. În general filtrele sunt instalate externe sau sunt incluse în cutia de viteze având în acest caz o durată de viaţă mai lungă.

Utilizarea unor consumabile de bună calitate şi înlocuirea la timp a uleiului de viteze şi a filtrelor ajută la extinderea duratei de viaţă a cutiei. Uleiul are rolul de a lubrifia piesele care se ating în cutia de viteze şi reduce la minim riscul de supraîncălzire a acestor componente. Reglementările corecte sunt ataşate la fiecare versiune individuală a maşinii. Înlocuirea la timp a filtrelor pentru transmisie maximizează capacitatea de lucru a acestui sistem. În majoritatea cazurilor filtrele  sunt schimbate la 60.000 km însă totul depinde de modul în care este condusă maşina şi de uleiul utilizat. Dacă au fost făcute deseori deplasări pe drumuri neasfaltate şi conducătorul auto are un stil mai agresiv, toate acestea pot avea efect asupra filtrelor şi pot determina necesitatea de a le schimba mai des.

Eşecul filtrelor poate fi generat şi de anumite deteriorări mecanice în cazul accidentelor. În cazul acesta, este recomandat să fie verificată toată cutia de viteze. Atunci când trebuie să schimbi filtrele cutiei de viteze, te aşteptăm în service-ul nostru cu cele mai bune servicii, pentru ca întreţinerea cutiei tale să fie mereu făcută corespunzător.Galerie 1

Galerie 2