Schimb furtunuri

 

O maşină are mai multe furtunuri şi curele care se pot deteriora mai repede în anumite condiţii climatice. Spre exemplu, furtunurile se deteriorează mult mai repede pe timp de iarnă şi de aceea se recomandă să le verifici starea într-un service. Furtunurile pentru lichidul de răcire sunt foarte importante şi sunt un element component esenţial pentru sistemul de răcire al motorului. Pentru ca un motor să funcţioneze la temperatura corespunzătoare este necesar sistemul de răcire care să asigure motorului o  temperatură constantă de 80-90 de grade. Fără instalaţia de răcire motoarele riscă să se supraîncălzească imediat după pornire din cauza temperaturilor mari de ardere a combustibilului.

Producătorii de  furtunuri auto nu menţionează la ce kilometraj trebuie să fie schimbate. Într-un sistem clasic de răcire se află 4 furtunuri principale şi fiecare dintre ele trebuie să fie în stare foarte bună. Ventilatorul, curelele şi furtunurile trebuie să fie mereu bune pentru că sunt esenţiale pentru siguranţa motorului. Este important să ţii cont de acest lucru şi să le verifici periodic, dar şi să iei în calcul faptul că ele se vor deteriora mai repede iarna. În general furtunurile pentru răcire sunt făcute din cauciuc şi ţesătură sau din silicon. Furtunul pentru lichidul de răcire poate fi curbat sau drept.

Pentru a fi sigur că furtunul funcţionează corespunzător, trebuie să te asiguri că este flexibil şi în cea mai bună formă. Pentru a putea determina dacă un furtun are pori, el poate fi apăsat simplu cu degetele. În momentul în care furtunul este fisurat sau nu mai este complet funcţional, el trebuie să fie înlocuit pentru orice eventualitate astfel încât deteriorarea să fie evitată. O maşină mai veche are furtunuri din cauciuc prin care circulă antigelul însă sunt şi maşini care au conducte de aluminiu sau plastic. În funcţie de tipul de furtun, echipa noastră poate înlocui furtunele pentru orice maşină.Galerie 1

Galerie 2