Schimb kit ambreiaj

 

Kitul de ambreiaj este format din disc de ambreiaj, placa de presiune şi rulment. Uneori, în cazul maşinilor diesel, atunci când apare o vibraţie a volantei va fi necesar să o schimbi. Patinarea ambreiajului este un semn care indică faptul că ambreiajul de strică. Aceasta se manifestă în general prin mărirea lentă a vitezei în momentul în care accelerezi şi printr-un miros tipic de garnitură arsă. Transmisia nu se mai conectează perfect cu motorul şi chiar dacă pedala de acceleraţie e călcată motorul se va tură în gol şi viteza maşinii va creşte doar puţin.

Cedarea cilindrului hidraulic şi prezenţa umezelii sub pedală sunt alte indicaţii ale faptului că trebuie să schimbi ambreiajul deoarece  rişti să descoperi că pedala nu mai funcţionează şi tot lichidul de scurge. În momentul în care maşina nu intră în viteză la rece înseamnă că ai o problemă cu placa de presiune care nu mai funcţionează corect şi care nu decuplează volanta de ambreiaj.

Un alt semn al unei posibile defecţiuni este faptul că pedala se află prea sus ceea ce ar trebui să îţi transmită că s-a uzat placa sau discul. În cazul în care pedala este prea joc înseamnă că rulmentul sau pârghia sunt blocate. Pedala poate să fie tare sau moale atunci când presiunea din sistem scade sau pedala poate chiar să se blocheze.

În  momentul în care ambreiajul cedează există riscul de a pierde controlul maşinii mai ales la viteze mari pentru că nu vei mai putea schimba vitezele corespunzător. În momentul în care aceste componente se strică este necesar să schimbi kitul de ambreiaj rapid pentru a evita orice altă defecţiune suplimentară.

Te aşteptăm în service-ul nostru cu cele mai bune servicii de înlocuire  piese, indiferent dacă este vorba despre kitul de ambreiaj sau orice altă componentă a maşinii tale.

Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.