Schimb kit transmisie curea

 

Cureaua de transmisie este esenţială pentru bună funcţionare a maşinii. Ea este cea care menţine ritmul motorului iar atunci când se strică este necesar să utilizezi un kit de transmisie pe care să îl instalezi în locul celui vechi.

Cureaua de transmisie este cea care acţionează accesoriile motorului, aer condiţionat, compresor, pompa de servodirecţie şi alternator. Cureaua de transmisie trebuie să fie schimbată în momentul în care începe să facă zgomote. Curelele nu au garanţie pe viaţă şi trebuie să fie schimbate înainte de a se uza. În funcţie de producător poate fi necesar să schimbi cureaua între 60000 şi 150000 de km, în conformitate cu cartea maşinii.

Cel mai comun semn al faptului că trebuie să schimbi cureaua de transmisie este faptul că scoate zgomot din cauza uzurii, dar şi din cauza faptului că pe curea se află apă sau ulei. În cazul în care este apă nu este nicio problemă, dar dacă este ulei cureaua trebuie să fie înlocuită şi trebuie  să determinăm de unde ajunge apa în curea.

După ce cureaua de transmisie se rupe cu siguranţă nu vei mai avea aer condiţionat, servodirecţie şi alternatorul  se va opri din încărcarea bateriei, motiv pentru care recomandarea este să mergi în primul service, pentru că în absenţa acestei curele vei merge direct pe baterie, iar bateria nu îţi va oferi foarte mult timp curent, ceea ce înseamnă că este posibil să rămâi imobilizat pe marginea drumului.

În momentul în care este schimbată cureaua de transmisie se recomandă schimbarea întregului kit. Rola întinzătoare este foarte importantă, iar dacă schimbi cureaua şi rola este stricată trebuie să plăteşti manopera din nou pentru a înlocui rola. Pe lângă zgomotul pe care cureaua îl produce, un alt semn al faptului că s-a stricat este uzura vizuală, pe care o poţi observa ridicând capota şi uitându-te la piesă.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.