Schimb pedala ambreiaj

 

Pedala de ambreiaj este utilizată pentru a schimba vitezele, atât la cutiile automate cât şi la cele manuale. În cazul cutiilor automate pedala nu va fi acţionată manual însă are aceleaşi caracteristici în angrenajul maşinii. Modul în care ambreiajul funcţionează determină transmiterea mişcării de rotaţie din motor spre cutia de viteze care preia această mişcare şi o transformă în mişcare translaţie. Această mişcare de translaţie este transmisă roţilor motrice.

Atunci când vitezele se schimbă greu chiar dacă pedala este acţionată complet şi corect, este un semn că ambreiajul s-a uzat. Dar şi pedală de ambreiaj se poate uza în timp şi nu doar kitul de ambreiaj, caz în care este recomandat să o schimbi. Pedala de ambreiaj este cea pe care o calci de fiecare dată când conduci, motiv pentru care ea trebuie să suporte presiuni mari şi utilizări repetate. În timp, din cauza apăsărilor repetate şi a utilizării intense, pedala de ambreiaj poate să cedeze şi se poate rupe. În această situaţie îţi va fi mai greu să apeşi ambreiajul cu partea rămasă caz în care va fi necesar să schimbi pedala de ambreiaj.

Din fericire, indiferent de tipul de maşină pe care îl ai, cu siguranţă vei găsi o pedală de ambreiaj care să se potrivească. Pedala de ambreiaj este  formată din elementul de prindere, care se află între suport şi podeaua maşinii şi care se leagă de cablul de ambreiaj. La capătul superior, pedala de ambreiaj are un suport pe care tu vei pune piciorul atunci când apeşi ambreiajul şi care îţi oferă suportul necesar pentru a îl apăsa corect. Atunci când se strică pedala de ambreiaj este necesar să o înlocuieşti în service pentru a evita să descoperi în trafic că nu mai poţi acţiona ambreiajul atunci când ai cea mai mare nevoie de el pentru a schimba vitezele.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.