Schimb pivoti

 

Pivoţii sunt acele piese care menţin mobilitatea roţilor şi care prind fuzeta pe basculă. Pivoţii sunt piese realizate din metal cu bucşe de cauciuc şi bile, care au fost special concepute pentru a prinde piesele metalice ale direcţiei şi pentru a absorbi şocurile. Trebuie să ştii însă că pivoţii sunt piese firave care au rolul de a prelua toate şocurile care provin de la roată şi având în vedere faptul că în România carosabilul este plin de gropi, nu ar trebui să te mire dacă pivoţii sunt mereu cumpăraţi de la atelierele de piese auto şi sunt schimbaţi frecvent. Primele semne şi cele mai importante care ar trebui să îţi transmită că un pivot se strică sunt cele auditive, mai exact la gropi se aude o mică bătaie în roată. Acesta este primul semn care transmite faptul că partea din cauciuc este uzată. Bătaia aceasta devine mai puternică fiind un semn al faptului că şi bila de metal a început să aibă joc. Pivoţii nu pot fi reparaţi şi trebuie să fie înlocuiţi, iar o roată vine de obicei cu doi pivoţi.

În momentul în care pivotul se rupe roata se poate desprinde, punând în pericol atât maşină proprie cât şi pe tine şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

De la simplul zgomot pe metal atunci când intrii în gropi şi până la ruperea pivotului şi producerea unui accident de proporţii este doar un pas şi nu îţi recomandăm să îţi asumi asemenea riscuri. Prin urmare, atunci când începi să auzi că pivotul scoate zgomote este recomandat să îl înlocuieşti. În service-ul nostru auto, te aşteptăm cu o echipă de specialişti care va înlocui toate componentele, inclusiv pivoţii în cel mai scurt timp, astfel încât tu să te poţi bucura de o experienţă confortabilă şi sigură atunci când eşti la volan.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.