Schimb pompa servodirectie

 

Servodirecţia funcţionează cu pompa de servodirecţie, care are principalul rol de a transporta lichidul special din rezervorul dedicat şi aplicarea presiunii pentru roţile mecanismului de direcţie. Cu ajutorul acestor operaţiuni roata vireaza fără să depui o cantitate mare de efort. Simptomele pompei de servo defecte sunt variate. Pompă de servo este un echipament electric şi mecanic şi poate să îşi piardă în timp eficienţă din cauza utilizării în exces. Pompă de servo funcţionează cu ajutorul unui lichid, deci atunci când lichidul scade sau nu ajunge în pompă mecanismul va funcţiona foarte greu şi pot apărea zgomote deranjante. Dacă nu eşti atent şi pompa funcţionează în continuare cu niveluri scăzute de lichid poţi strica tot sistemul.

Un alt semn al faptului că ai o problemă cu pompa de servo este volanul care începe să nu mai răspundă la comenzi. Volanul care nu răspunde la impulsuri se datorează problemelor legate de modul în care pompa funcţionează. Poţi simţi că maşina are nevoie de mai mult timp pentru a vira sau că nu virează. Acest lucru poate fi extrem de periculos dacă accelerezi şi ai nevoie de manevre rapide. Este recomandat să te asiguri că pompa de servo este verificată şi schimbată la timp pentru a evita toate aspectele ce pot pune viaţa în  pericol.

Volanul rigid este un alt semn că a venit momentul să verifici pompa de servo. Atunci când aceasta nu mai funcţionează corect, va înceta să mai reacţioneze. Nu doar că nu mai poţi conduce dar vei fi predispus la accidente grave. Aceasta este ultima etapă din ciclul de defecţiuni ale unei pompe, deci dacă ai ajuns la acest punct, probabil ai de schimbat mai multe elemente componente şi chiar întregul sistem, motiv pentru care îţi recomandăm să vii în service din timp, astfel încât să poţi  preveni problemele grave şi costurile mari de reparaţii.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.