Schimb rulment ambreiaj

 

Rulmentul ambreiajului se mai numeşte şi rulment de presiune şi reprezintă o componentă a ambreiajului care are rolul de a transmite presiunea din pedala de ambreiaj către placa de presiune. Rulmentul de presiune este de două tipuri: simplu sau hidraulic şi în funcţie de specificaţiile maşinii tale îl poţi alege pe cel potrivit.

Rulmentul de presiune, hidraulic sau clasic are atributul de rulment pentru că apasă pe discurile lamelare care se află pe placa de presiune. Rulmentul este o componentă a sistemului de ambreiaj care este cel mai aproape de cutia de viteze pentru că este lipit foarte bine pe placa de presiune. Componenta aceasta trebuie să fie sub formă de rulment funcţional pentru că placa de presiune pe care se află se învârte împreună cu motorul iar rulmentul se învârte şi el odată cu ea şi o poate apăsa simultan.

Primele defecţiuni care apar sunt zgomotul şi pierderea lichidului atunci când rulmentul este hidraulic. Dacă nu schimbi acest rulment la timp există posibilitatea de a descoperi că nu mai poţi schimba vitezele în situaţii foarte importante, de care poate depinde chiar viaţa ta sau a celorlalţi participanţi la trafic.

De asemenea, în timpul mersului poţi descoperi mai multe simptome care îţi vor indica faptul că rulmentul de presiune este stricat, cum ar fi faptul că pedala de ambreiaj scoate sunete foarte ciudate atunci când este apăsată, pedala de ambreiaj pulsează, pedala de ambreiaj pare desfăcută, pedala se apasă greu, se aude un zgomot specific atunci când schimbi vitezele, sau cel mai grav, nu poţi intra în viteză.

Rulmentul de presiune se schimbă rapid şi tot ce trebuie să faci este să apelezi la un service de încredere aşa cum este şi service-ul nostru, unde o echipă de specialişti este mereu gata să înlocuiască rapid şi eficient piesele deteriorate ale maşinii.Galerie 1

Galerie 2