Schimb servo-frana

 

Cele mai multe maşini au servofrâna. Atunci când apeşi pe pedală de frână nu va trebui să apeşi foarte puternic pentru a putea încetini maşina şi dacă te întrebi care este motivul pentru care încetineşti atunci când apeşi uşor pedala, lucrul acesta se întâmplă pentru că eşti ajutat de un amplificator de frânare, care are rolul de a mări presiunea pe care tu o aplici.

Atunci când servofrâna se strică vei descoperi că ai nevoie de un timp mai mare pentru ca maşina să se oprească, după apăsarea frânei. Pedala nu mai primeşte energia de care are nevoie pentru ca maşina să se oprească imediat. Lucrul acesta poate să fie foarte periculos, mai ales atunci când te deplasezi în condiţii meteo nefavorabile cum ar fi pe zăpadă, pe polei sau pe drum umed din cauza ploilor.

O servofrână defectă poate fi foarte dăunătoare şi în cazul în care nu poţi aprecia corect distanţele în trafic şi te apropii mult de maşina din faţa ta. Atunci când aceasta frânează nu vei mai opri la timp, ceea ce poate generă un accident. Pentru a remedia această problemă, cel mai bine este să mergi la service pentru ca noi să verificăm tot sistemul de frânare şi să remediam problemele care există.

Dacă servofrâna este defectă, de fiecare dată când vei apăsa pe frână maşina se va opri. O astfel de problemă afectează considerabil sistemul de frânare şi generează costuri mari pentru reparaţiile ulterioare, însă dacă eşti în trafic poţi genera accidente foarte uşor. Atunci când servofrâna se strică, aceasta poate să genereze şi un şuierat, semn că aceasta nu funcţionează. Dacă auzi acest sunet este imperios necesar să mergi cu  maşina în service rapid pentru a remedia toate problemele ce pot apărea şi care pot genera defecţiuni în mai multe componente ale maşinii.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.