Schimb sonda lambda

 

Sonda lambda este o componentă a maşinii tale cu rolul de a stabili nivelul şi concentraţia de oxigen într-un mediu lichid sau gazos. Informaţiile sunt transmise ulterior sistemului de gestionare din motor, care va utiliza toate aceste date cu scopul de a regla injecţia. Importanţa acestui senzor este generată de capacitatea sa de a ajuta la obţinerea performanţei ideale a motorului şi la reducerea consumului.

Atunci când senzorul de oxigen se strică motorul are de suferit, pentru că acest lucru determină un aport cu mult crescut de combustibil în motor şi un raport aer combustibil greşit, ceea ce face că maşina să consume mai mult. Modificarea raportului intre aer şi combustibil este cea care distruge echilibrul necesar pentru bună funcţionare a motorului. Se remarcă şi faptul că maşina scoate fum negru şi că apare un ralanti diferit.

Atunci când sonda lambda se strică maşina nu mai evoluează corect raportul dintre combustibil şi aer în motor. Oxigenul este foarte important pentru o bună funcţionare a maşinii şi aportul sau poate fi diferit în funcţie de temperatura pe care mediul o are, de altitudine  şi de temperatură din motor. Presiunea barometrică se va modifica ceea ce poate să genereze defecţiuni considerabile ale motorului.

Atunci când sonda lambda se strică nu încetează să funcţioneze şi doar înregistrează performanţe tot mai scăzute. De cele mai multe ori se va aprinde martorul check engine care îţi transmite că trebuie să fii atent. Acest martor poate apărea din cauza mai multor defecţiuni iar una dintre posibilele cauze este funcţionarea incorectă a sondei lambda. Dacă senzorul începe să transmită date incorecte sau nu transmite de loc date, martorul va rămâne mereu aprins.

Noi te aşteptăm în service pentru înlocuirea sondei lambda ori de câte ori este necesar, astfel încât să eviţi problemele ulterioare ce pot apărea la nivelul motorului şi reparaţiile foarte scumpe.

 

asdGalerie 1

Galerie 2