Schimb ulei cutie viteza manuala

 

 

Schimbul uleiului din cutia de viteze se va face ţinând cont de marca maşinii şi de numărul de kilometri, sau respectând anumite perioade calendaristice, însă nu la mai mult de 100 000 km. Un criteriu care determină schimbarea uleiului de transmisie este  tipul transmisiei: manual sau automat. În cazul în care ai o cutie automată, uleiul trebuie să fie mai des schimbat comparativ cu cutiile de viteză manuale.

Chiar dacă trebuie făcut mai rar decât pentru uleiul de motor, schimbarea uleiului din cutia de viteze este recomandată şi în funcţie de modul în care maşina este utilizată. Situaţiile care indică nevoia de a schimba uleiul din transmisie este nivelul de ulei scăzut, pe care îl poţi observa după ce a fost desfăcut buşonul din partea superioară a cutiei. În cazul în care nivelul de ulei nu ajunge până în partea superioară, trebuie schimbat. Dacă uleiul de transmisie este închis la culoare, înseamnă că s-a uzat şi este necesar să fie înlocuit.

Indiferent de tipul de cutie de viteză pe care îl ai schimbarea trebuie să aibă loc fluent. La maşinile care au cutie de viteză automată, vei observa că vitezele se schimbă cu dificultate şi cu întârziere sau pot apărea schimbări mai devreme sau mai târziu. Atunci când maşina are cutie manuală, te poţi confrunta cu situaţia în care nu poţi schimba vitezele, ceea ce se va dovedi extrem de periculos. Zgomotele sau scârţâitul în timpul schimbării vitezelor reprezintă un alt indiciu care îţi spune că ceva nu merge bine în cutie. Frecarea zgomotoasă este un semnal care ar trebui să te determine să opreşti şi să verifici care este nivelul uleiului din cutie. Este foarte important ca acest ulei să fie schimbat la timp pentru a evita defectarea completă a cutiei şi costurile suplimentare foarte mari care vin la pachet cu acest lucru.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.