Schimb ulei motor

 

Uleiul este foarte important pentru motorul de la maşină. Acesta are rolul de a elimina sau de a reduce frecările care pot să apară între suprafeţele componentelor care se mişcă. Uleiul este cel care asigură bună lubrifiere a pistoanelor atâta timp cât el se deplasează prin cilindri. Fără ulei, frecarea determină o cantitate mare de căldură, iar pistoanele riscă să se sudeze între ele. De aceea, pentru a menţine motorul în bune condiţii, va trebui să schimbi uleiul în mod regulat.

Praful şi alte reziduuri care sunt produse de motorul în funcţionare se pot acumula în ulei. Toate acestea sunt în general reţinute de către filtrul de ulei, însă  filtrul se poate înfunda, caz în care uleiul murdar va fi recirculat în motor cu ajutorul valvei de siguranţă. Acest ulei este abraziv şi mult mai gros, determinând uzura între componentele motorului.

Uleiul poate să devină tot mai gros şi mai murdar până în momentul în care îşi va schimba complet proprietăţile şi se va transforma într-o pastă gelatinoasă, caz în care se supraîncălzeşte motorul şi în final ajunge să se gripeze. Acesta este un caz extrem şi se întâmplă atunci când depăşeşti cu foarte mult timp intervalul de schimb, dar cu cât amâni mai mult schimbul uleiului, motorul se va uza tot mai mult.

Dacă vrei să eviţi astfel de situaţii, accidente şi costuri mai mari cu reparaţiile, este  bine să respecţi intervalul în care uleiul trebuie să fie schimbat aşa cum menţionează producătorul. Unii şoferi schimbă uleiul chiar mai repede decât producătorul solicită. Lucrul acesta nu este obligatoriu, însă un motor care este curat va fi mai durabil şi îţi va asigura o bună funcţionare mai mult timp. Schimbul de ulei nu este scump şi nici nu durează foarte mult, iar specialiştii noştri se vor ocupa de maşina ta în cel mai scurt timp posibil.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.