Schimb ventilator radiator

 

Rolul ventilatorului de la radiator este de a menţine rece lichidul de răcire şi de a îl aduce la temperatura optimă în momentul în care se încălzeşte. Ventilatorul se află între motor şi radiator şi chiar dacă ai impresia că rolul lui nu este important, aceasta se va dovedi o greşeală foarte mare. Sunt mai multe probleme grave care pot să apară din cauza unui ventilator  defect şi care încep de la faptul că lichidul de răcire se încălzeşte şi nu mai poate absorbi corect căldura motorului atunci când merge spre radiator şi camera de răcire. În plus, ventilatorul are rolul de a preveni supraîncălzirea motorului şi menţine motorul suficient de rece astfel încât să funcţioneze optim.

Dacă temperatura nu rămâne constantă şi nu se menţine, lichidul de răcire se evaporă. Pentru a evita asta este important ca radiatorul să funcţioneze optim. Unul dintre motivele pentru care se ajunge la evaporarea lichidului de răcire din sistem este faptul că ventilatorul nu mai funcţionează. Nevoia de a menţine în cele mai bune condiţii ventilatorul este condiţia ce trebuie îndeplinită pentru că nivelul lichidului de răcire să fie optim, astfel încât motorul să fie protejat corespunzător în timpul funcţionării sale.

Termostatul devine din ce în ce mai fierbinte pentru ca agentul de răcire nu poate răci corespunzător şi acest lucru se poate vedea şi pe bordul maşinii. Este recomandat să tratezi cu maximă seriozitate această problemă pentru a evita defecţiunile costisitoare ulterioare.

Atunci când ventilatorul de la radiator se strică, te aşteptăm în service-ul nostru cu cele mai bune servicii de înlocuire şi reparare a tuturor componentelor defecte, astfel încât de fiecare dată când conduci să te poţi bucura de o experienţă confortabilă şi sigură, dar şi să eviţi cu succes reparaţiile foarte costisitoare care pot surveni din lipsa mentenanţei problemelor minore la timp.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.