Schimbare placute frana

 

 

 

De ce este necesar să schimbi plăcuțele de frână

Plăcuțele de frână sunt o parte importantă a sistemului de frânare al mașinii. Acest sistem este probabil cel mai important, atunci când vine vorba de siguranța conducerii. Pentru a fi complet confortabil și pentru a te putea baza în totalitate pe el, toate componentele sale trebuie să fie în perfectă stare de funcționare.

Dispozitiv de frână

În afară de sistemul de frână hidraulic tradițional, toate mărcile și modelele de mașini sunt echipate și cu plăcuțe de frână pentru parcarea mecanică. Acționează pe două roți, cel mai adesea pe cele din spate. Plăcuțele de frână oferă capacități limitate de frânare în cazul în care sistemul hidraulic nu funcționează, dar funcția sa principală este de a servi ca frână utilizată pentru parcare. Plăcuțele de frână sunt unele dintre componentele sale. Acordă întotdeauna atenție stării lor și înlocuiește-le, dacă este necesar.

Cum se schimbă plăcuțele de frână?

Dacă ai nevoie de reparații la sistemul de frânare, inclusiv de schimbul plăcuțelor de frână, cel mai indicat este să soliciți ajutorul mecanicilor care lucrează într-un service bun. Numai în acest fel vei putea fi sigur că totul se face profesional și că schimbarea se face calitativ, fără a pierde niciun pas important în timpul prestării acestui serviciu. În service-ul auto se poate solicita înlocuirea plăcuțelor de frână și de asemenea, acest serviciu este cel mai des solicitat.

De ce să alegeți serviciile unui service auto pentru schimbarea plăcuțelor de frână?

Mecanicii din service-ul auto au o vastă experiență și cunoștințe extinse. Fără probleme, cu ușurință și profesionalism face față nevoii de diagnosticare și orice reparații la mașini, precum și schimbarea plăcuțelor de frână. În orice moment poți merge la service cu problema mașinii tale pentru a o elimina. La service-ul auto există tot ce este nevoie pentru a schimba plăcuțele de frână, și astfel, ți se garantează că reparația va fi efectuată calitativ și cu profesionalism ridicat din partea mecanicilor auto.

Este plăcut să simți că mașina este perfect controlabilă – pornește de la început și are o distanță scurtă, uniformă de frânare. În condiții de trafic activ, schimbarea plăcuțelor de frână este o nevoie urgentă. Reacția mașinii la apăsarea frânei, depinde de starea și de interpunerea corectă a plăcuțelor și discurilor. Aceasta înseamnă că aceste detalii necesită o atenție deosebită și nu uita că siguranța pasagerilor, a altor șoferi, a pietonilor și a ta depinde de ele.

Dacă observi că plăcuțele de frână ale mașinii tale nu funcționează, este mai bine să nu riști, ci să apelezi imediat un service pentru diagnosticare și reparații. Poți determina când este timpul să schimbi plăcuțele de frână, după o serie de semne. Pe unele modele de automobile, producătorii instalează senzori mecanici. Sunt plăci metalice, care în timp încep să emită un scârțâit caracteristic. Acesta este un semnal al unei defecțiuni.

Un sistem de avertizare mai avansat este cel electronic. Modelele moderne de mașini au o lumină specială pe panou - un senzor de stare a sistemului de frânare. Prin semne externe, poți judeca, de asemenea, starea plăcuțelor de frână, cum ar fi: murdăria, coroziunea, performanțele negative la volanul mașinii. Acestea provoacă scurgeri, care la rândul lor duc la uzura pieselor.Galerie 1

Galerie 2

Galerie 2 fara imagini.